السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
الاخوه الاعزاء
كل عام وانتم بالف خير
اولا المفروض على كل من ينوى الحج او يضحى أن يمسك عن قص اظافره وشعره ولا يأخذ منهما بشىء وفيما يلى سنتحدث عن المواصفات
التى تتصف بها الاضحيه ووقت الاضحيه وطريقة تقسيمها
الاضحيه لابد اما ان تكون من الابل او من البقر او من الغنم سواء ماعز ام خرفان
لابد أن يكون لها عمر محدد
الابل ما قد تم 5 سنوات- البقر ما قد تم سنتان- الغنم ما قد تم سنه
ولابد ان تكون خاليه من العيوب
أن لا تكون عوراء ولا مريضة بأن يكون عندها جرب أو حمى أو مجروحه جرح عميق
وان لا تكون عرجاء وهو ما يمنعها من المشى بصورة سليمه
وان لا تكون هزيلة او مقطوعة احدى اليدين او الرجلين
وأن يكون ميعاد ذبح الاضحية من بعد صلاة العيد وهو يوم 10 ذو الحجة الى قبل غروب يوم 13 ذو الحجه خلال هذه الايام سواء فى النهار ام الليل
واخيرا لابد ان تكون ملك للمضحى يعنى مش واحد يكون قاعد أمام منزله ويجى خروف بتاع ناس تانيه يمر من أمامه يروح يمسكه ويقوله أنت جيت يا حبيبى بسم الله الله أكبر ويروح يدبح الخروف المسكين بتاع الناس التانيه طبعا ده لا يجوز وحرام لانها سرقه والله لا يقبل الا الطيب
وناتى للقسم الاخير
وهو كيفية تقسيم الاضحية
تقسم الاضحية الى ثلاثة اقسام ثلث للمضحى وثلث للاصدقاء والاقارب والثلث الاخير للفقراء والمساكين
وفى ناس الله يكرمهم بيفهموا تقسيم الاضحية خطأ خالص يقولوا الثلث الاول فى الفريذر والثلث الثانى فى وسط الثلاجة والثلث الاخير نحمره ونضعه فى اسفل الثلاجه
يعنى أكلوا الخروف كله وما ادوش حاجه لحد طبعا هذا لا يجوز والناس كلها عارفة كده كويس
المهم فى نهاية موضوعى اوصيكم بالخروف خير ولا تأكلوه قبل ميعاده وموعد الذبح كما لا تسرفوا فى أكل اللحمة حتى لا تصابوا باى مكروه
أطاب الله ايام عيدكم بالهناء والافراح والسرور
ودمتم والى الله الملتقى